Gratis verzending vanaf 150€ | Afhaling

Bionic Finish Eco

Bionic Finish Eco milieuvriendelijke en waterafstotende technologie

Bionic Finish® Eco is een impregnatie technologie van de Rudolf Group. Het is een hydrofobe textielafwerking op basis van een fluorvrije technologie. Deze textielafwerking stoot water, olie en vuil af en vereist geen niet-afbreekbare chemicaliën bij de productie. Hierdoor is het een groener alternatief is voor commercieel gebruikte textielafwerkingen.

Hoe werkt Bionic Finish Eco?

werking Bionic Finish Eco technologie

De technologie is gebaseerd op hypervertakte hydrofobe polymeren die worden geproduceerd door multifunctionele componenten stap voor stap te combineren. De polymeren zijn gemaakt om meerdere takken te bouwen door middel van specifiek gecontroleerde synthetische reacties. Aan het einde van een reeks stappen worden de eindgroepen gekoppeld met hydrofobe groepen, waardoor het polymeer van nature waterafstotend is. De hypervertakte polymeren worden aan textiel gehecht met een speciaal ontworpen kampolymeer.

Eigenschappen van Bionic Finish Eco

Bionic Finish® Eco is water-, olie- en vuilafstotend en is geschikt voor alle soorten vezels. Kledij behandeld met deze technologie is perfect geschikt voor de wasmachine. Deze technologie heeft geen negatief effect op het ademend vermogen van de stof en zorgt voor een hoog draagcomfort.

Hust and Claire is continu op zoek naar oplossingen om bij te dragen aan een beter milieu en heeft deze technologie overgenomen om de leuke jassen waterbestendig en vuilafstotend te maken!

Bron: Rudolph Group

Wil je exclusieve ledenacties, pre-sales en meer in je inbox? Schrijf je hier in op de nieuwsbrief!